Prinsjesdag 2020 in de Jacobuskerk

Door alle C-maatregelen was de Ridderzaal in Den Haag te klein om de koning op gepaste afstand de troonrede te laten uitspreken. Men week uit naar de Grote of St. Jacobskerk aan de Groenmarkt. Omdat de interreligieuze samenkomst die daar standaard aan voorafgaat daar dus geen plaats kon vinden, werd deze viering gehouden in de St. Jacobuskerk aan de Parkstraat, waarbij talrijke prominente regeringsfunctionarissen aanwezig waren.  Omdat samenzang nog steeds niet wordt toegestaan, verzorgden  een 3-tal leden van het koor Cantemus Domino en ik  'de uitvoering' van het Wilhelmus.

 
What do you want to do ?
New mail

Maarschalkerweerd & Zoon, orgelmakers te Utrecht

Sinds korte tijd is mijn boek MAARSCHALKERWEERD & ZOON orgelmakers te Utrecht weer te verkrijgen. Het boek kost € 35,- . De verzendkosten € 7,50 (ook af te halen). Contact kunt u opnemen met de auteur.
Het boek werd uitgegeven in 2008 bij Canaletto/Repro-Holland in Alphen a/d Rijn.

 


 

Palmzondag in de St. Jacobuskerk

I.v.m. de Coronamaatregelen  wordt in de H. Jacobuskerk  de Passio zonder publiek opgenomen.
Dit Lijdensverhaal op Latijnse tekst wordt uitgevoerd door vicaris Ad van der Helm (Christus), Herman Rosenberg (Chorista) en Jos Laus (Synagoga). De uitzending is op Palmzondag.

Goede Week en Pasen 2020 in de St. Jacobuskerk

De vieringen van Witte Donderdag en Goede Vrijdag werden uitgezonden vanuit de H. Jacobuskerk. Zonder kerkgangers werden de aangepaste vieringen voor de camera gebracht. Medewerking verleenden pastoor Dolf Langerhuizen en een paar parochianen (lectores),  Maria voor 't Hekke, sopraan en Joost de Ridder, tenor traden op als cantor. Jos Laus bespeelde het Altaarorgel.

Live-stream vieringen in de parochie Maria Sterre der Zee

Nu er overal in het land Live-stream concerten en vieringen worden gedaan i.v.m. het Coranavirus heeft ook de parochie Maria Sterre der Zee  een plan opgesteld om vieringen onder de mensen te brengen. Korte overwegingen worden gedaan door de voorgangers van de parochie, waarbij elke week een andere kerk als opname locatie fungeert.