Heringebruikname Van Dam-orgel in de Nieuwe Badkapel te Scheveningen

7 november 2021 werd na een grondige revisie  en uitbreiding het Pieter van Dam-orgel (1926) in de Nieuwe Badkapel op Scheveningen weer in gebruik genomen. Medewerkenden aan dit concert waren Bert Mooiman, organist titulaire en Jos Laus, adviseur bij het project en de basbariton Patrick Pranger. Met diverse werken werd het orgel aan de gemeente gepresenteerd. Bij deze gelegenheid verscheen een fraai boekwerkje  'Het Van Dam-orgel in de Nieuwe Badkapel te Scheveningen' over de geschiedenis van het orgel en de recente uitbreidingen.  De uitgave  stond onder redactie van Bert Mooiman met bijdragen van Jos Laus.
Deze orgelbrochure is een uitgave van de Wijkvereniging Nieuwe Badkapel in samenwerking met de Orgelcommissie.

Pieter van Dam-orgel, Nieuwe Badkapel te Scheveningen.

Rondleiding & Presentatie

Op zaterdag 28 augustus mocht ik samen met parochievicaris Ad van der Helm het Adema Maarschalkerweerd-orgel van de Jacobuskerk te Den Haag presenteren aan burgemeester Jan van Zanen. De burgervader was zeer geïnteresseerd en nam zelfs een kijkje in het binnenwerk van het instrument.

 

Kerstmis 2020 St Jacobuskerk

Ondanks alle C-maatregelen hebben we uiteindelijk toch met 5 koorzangers de Missa Sine Nomine van Jan Mul uitgevoerd. Het programma bestond daarnaast uit meerstemmige kerstliederen..

 
What do you want to do ?
New mail

orgelconcert

Op donderdag 5 augustus 2021 zal ik een orgelconcert verzorgen op het Vermeulen-orgel in H. Antonius Abtkerk te Scheveningen. Op het programma staan werken van: Tunder, Vierne en Nieland. Aanvang 12.45 uur. Hartelijk welkom. 

Prinsjesdag 2020 in de Jacobuskerk

Door alle C-maatregelen was de Ridderzaal in Den Haag te klein om de koning op gepaste afstand de troonrede te laten uitspreken. Men week uit naar de Grote of St. Jacobskerk aan de Groenmarkt. Omdat de interreligieuze samenkomst die daar standaard aan voorafgaat daar dus geen plaats kon vinden, werd deze viering gehouden in de St. Jacobuskerk aan de Parkstraat, waarbij talrijke prominente regeringsfunctionarissen aanwezig waren.  Omdat samenzang nog steeds niet wordt toegestaan, verzorgden  een 3-tal leden van het koor Cantemus Domino en ik  'de uitvoering' van het Wilhelmus.

 
What do you want to do ?
New mail